Sadje in Zelenjava

23 02 2010

Zadnje čase iz službe prihajam tako pozno, da  na poti domov lovim zadnje odprte trgovine. Zato moram tistih nekaj nujnih stvari, ki jih zahteva povsem prazen hladilink / omara nakupiti hitro.

Med nakupovanjem sadja in zelenjave pa se mi zatakne pri tehtnici, kjer nalepiš listek s ceno. Težava je v razporeditvi gumbov s številkami za posamezne artikle. Npr. banane so 1, pomaranče 46, jabolka 73 itd. Na številčnici je gumbov za 200 ali več artiklov in tu se stvar zaplete.

Vem npr. da so pomaranče številka 46, položim jih na tehtnico in iščem gumb s šifro 46. Tu me pa zmede razporeditev gumbov. Pričakoval bi, da bo v eni vrstici deset številk, ampak ni. To pomeni, da številke “prestopajo” in se ne morem prostorsko orientirati. Težko bolje razložim, najbolje pogledati sliko zgoraj.

Veliko raje bi imel sistem, kjer bi v eni vrstici bilo deset šifer in bi se to deset krat ponovilo. Tako bi lahko insitknitvno vedel, da je 46 nekje na sredini vrstice (horizontalna lokacija) in tudi nekje na sredini po višini. Skratka gumb, ki ga moram pritisniti, bi bil tam, kjer ga pričakujem. Lahko tudi dvajset v eni vrstici, glavno samo, da je število okroglo in da možnost vsaj delne orientacije.

Preseneča me, da na tako rešitev niso pomislili proizvajalci teh naprav. In ja vem, da so to detajli, ampak zakaj bi mi nekaj oteževalo življenje brez razloga?

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi5 odzivov v “Sadje in Zelenjava”

24 02 2010
Peter (08:35) :

Se čisto strinjam, te tehtnice je delal nekdo, ki nikoli ni razmišljal o tem, kako bi uporabo naredil enostavnejšo za uporabnika….

24 02 2010
M&M (08:47) :

jaz se tudi lovim s temi ciframi. tule v eni štacuni sem pa prav bedasto izpadla v očeh trgovke, ko sem iskala na kateri tipkovnici moram sama odtipkat številko artikla, ker je pač trimestna… ah, te vage :)

24 02 2010
(jm) (13:34) :

Tehnično usmerjeni ljudje precej bolje razumemo 16iški sistem, ki je na tehtnici, kot desetiškega.

Malce me mede le to, da številke od 10-16 niso označene z A,B,..

joke.

1 03 2010
samo (16:49) :

a je odgovor: “because they can”?
kaj je pa nagrada? :)

22 06 2010
gasper (22:21) :

Točno tale izvedba tehtnice, ki jo tu kažeš, ima to super rešeno. Ker moraš poiskati samo eno tipko in tehtnica takoj naprinta svoje delo. Ena tipka.

Tiste, pri katerih moraš prej še pokapirat sistem, kot je napisala M&M, pa so katastrofalne.. Vtipkaš start, 3 cifre, enter. In začne printat – ali pa tudi ne, ker si nekaj narobe naredil.