Slika pomladi

8 05 2009

Z veseljem pričakujem današnje večerne dogodke Festivala pomladi. Včeraj sem se hotel malo bolj podrobno podučiti o programu in sem zašel na spletno mesto festivala. Prvi vtis je bil prijeten: design je všečen, informacije, ki sem jih potreboval enostavno najdem.

Potem pa presenečenje: vse kar gledeam je pravzaprav slika. Naslovi, mednaslovi, tabele, povezave – vse je v obliki slike. SEO manijak v meni je vpil v nebo in se spraševal zakaj. Ne spomnem kdaj sem nazadnje opazil spletno mesto, ki bi imelo več odstavkov dolgo besedilo objavljeno v obliki slike. Tudi ne opazim nekih resno eksotičnih fontov ali postavitve besedila, ki bi upravičevala potrebo po sliki namesto dejanskega besedila.

Po drugi strani pa: v čem je problem? Prišel sem na spletno mesto, dobil informacije, ki sem jih potreboval. Zakaj zdaj težiti s temi SEO zakonitostmi? Kaj pa je najslabše, kar se lahko zgodi? Iskalnik ne bo uspel poindeksirati vsebine in izpadel bo obisk spletnega mesta pri sekundarnih ključnih besedah. Za primarne pojme tipa “festival pomladi 2009″ po katerem sem jaz našel spletno mesto itak zaseda prvo pozicijo.

Ne vem, mogoče je bila kaplja čez rob, da tudi nekatere povezave v “besedilu” niso delovale, kar je vzdramilo še UX manijaka. Bi pa priporočil vsaj uporabo meta oznak, da bodo zadetki na iskalniku bolj informativni. Sicer pa moram priznati, da spletno mesto svojo nalogo opravlja relativno dobro. Morda je bil tak pristop k izdelavi enostavno cenejši in glede na kratko življenje spletnega mesta upravičen?

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviEn odziv v “Slika pomladi”

8 05 2009
Peter (15:20) :

Res mi ni jasno, zakaj so se fantje odločili, da bi naredili takšno spletno stran. Očitno se je z njo igral grafično oblikovalec al pa kaj…
Je pa res, da sedaj niti niso več na prvem mestu za omenjeno ključno besedo, ampak na drugem…
Pa ko bi fantje vsaj kak meta, pa kak alt vključili noter bi bilo veliko lepše :D