On Off

31 03 2009

Najbolj genialne stvari so včasih lahko tudi izjemno preproste. Tokrat me je navdušil prikaz nočnih panoram mest, ki so sodelovala v Earth Hour projektu. Če ste minulo soboto od 8:30 do 9:30 ugasnili vse luči, verjetno veste o čem govorim. V več kot 80 mestih po svetu so (bolj ali manj dosledno) naredili natanko to in na ta način s prstom še enkrat pokazali na problem globalnega segrevanja.


Vir: www.boston.com

A naj se, preden objava degenrira v ekološko ozaveščanje, raje vrnem k fotografijam mest, kjer so ugašali luči.  Najprej so me fotke malo zmedle, ker je vse skupaj izgledalo malo preveč svetlo. Potem pa klik na fotko in magija: luči se ugasnejo in prikaže se panorama v dobesedno drugačni luči. Še en klik in luči se spet prižgejo. Našel sem jih na boston.com - preizkusite, bo lažje razumeti.

Skrajno preprosto a izjemno učinkovito. Vsaj mene je navdušilo in mi dalo misliti o uporabniški izkušnji.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objaviEn odziv v “On Off”

11 04 2009
Jošt (12:17) :

Hej R, dolgo se nisva slišala, prebiram pa tvoj blog. No ja, mene, ker sem pač malce pikolovski (v tem se pa res razlikujeva, kajne?), moti predvsem dejstvo, da fotografije več kot očitno niso bile posnete z identično svetlobno nastavitvijo, tako da je dejanska ocena razlike “svetlobnega onesnaženja” nemogoča.

Lep pozdrav