Google Adwords prevara

7 11 2008

Te dni je v moj nabiralnik priromal spodnji email in kot se je izkazalo gre za poskus prevare. Malopridneži se izdajajo za uradno sporočilo Google Adwordsa v katerem opozarjajo, da naj bi bilo potrebno nujno obnoviti Adwords raučun. V procesu se verjetno dokopljejo do vašega uporabnišlega imena in gesla.

Google Adwords fraud

Kakšno škodo lahko to pomeni, pa si lahko kar sami zamišljate. Prevaranti lahko ko imajo geslo npr. mirno vstopijo v račun, ustavijo vse vaše kampanje, zaženejo svoje in stroške, ki se obračunavajo z vaše kreditne kartice poženejo v nebo.

Soočen z omenjenim mejlom sem najprej postal sumničav, ker podobnih opozoril v samem računu bi bilo videti in običajno za vsako spremembo tam so že mesece prej. Nadalje je bil nagovor rahlo nenavaden v primerjavi z običajnimi mejli z Gooogle Adwords sistema. Sumljivo je bilo tudi veliko opozorilo, da moje adwords in gmail geslo nista enaka. Nenazadnje pa celo povezava do urlja, kjer naj bi obnovil svoj Adwords račun ni delovala.

Sumi so se potrdili, ko sem se pogovoril s svetovalcem na Google Adwords chatu. Ko je njihova ekipa strokovnjakov preverila email so ugotovili, da gre za prevaro in da email nosi celo nek virus. Geslo sem za vsak slučaj spremenil.

P.S.

Na tovrstne prevare sedaj tudi uradno opozarjajo v Google Adwords podpornih straneh.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi