Integracija Adwords in Analytics računa, zgrda

12 06 2008

Povezati Adwords in Analytics načeloma ni zahtevno. Dovolj je, da najdemo zavihek Analytics v Adwordsu in sledimo nekaj enostavnim korakom. Ampak to po mojih izkušnjah deluje zgolj, če sta oba ustvarjena samostojno na istem Google accountu – če se v oba prijavimo z istim gmail naslovom. 

Če pa je Analytics profil spletnega mesta del računa na drugačnem Google accountu se stvari zakomplicirajo. Predvidena je tudi varianta v primeru, da nista, ampak prepogosto odpove.

Vse kar preostane nato je ustvariti nov ločen Analytics račun, kar sicer reši problem s povezavo z Adwordsom, ampak pomeni prelom v zbiranju podatkov na starem Analytics računu. Rešitev, ki je v taki situaciji najmanj slaba je zbirati podatke še naprej v starem računu in hkrati v novem.

To je mogoče narediti s prilagoditvijo tracking kode, ki je implementirana na spletno mesto. Kot je vidno na primeru spodaj jo prilagodimo tako, da pošilja podatke na dva računa hkrati. Poimenovanje parametrov firstTracker in secondTracker je poljubno in ga lahko spremenimo.

Google Analytics sledenje v več accountih 

Tako ostane koza cela in je volk vseeno sit. Adwords lahko namreč brez težav povežemo s samostojnim novim Analytics računom in imamo tako bolj podrobne informacije o kakovosti obiska, podatke pa kontinuirano zbiramo tudi na starem, kar nam omogoča časovne primerjave za nazaj.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi