Preizkušam Netvibes Ginger

23 01 2008

Servis Netvibes uporabljam že dalj časa. Bil je en izmed pionirjev personaliziranih strani, a počasi ta okvir presega in se razvija v neke vrste posameznikovo nevralgično spletno točko. V Netvibesih lahko spremljam in segmentiram svoje rss vire, uporabljam tisič in en widget in povezujem svoje ostale social networking servise. Pri vsem skupaj mi je najbolj všeč, da lahko do vsega tega kjerkoli dostopam in da se mi ne izneveri tudi če odleti disk.

Sedaj je v private beta testiranju in z malo pomoči mi je uspelo pridobiti aktivacijsko kodo za njegovo Ginger izdajo. Te so sicer delili na nekaterih blogih (npr. 500 za TechCrunch). Po nekaj težavicah je prenos na novo verzijo popolnoma uspel, nastradal je samo wifget za vreme v Ljubljani. Sicer pa glede na zadnji mesec, ni potrebno biti ravno vedeževalec, da ugotoviš, da bo jutri najbrž zopet sivina.

Netvibes Ginger 

Ginger še dodatno izboljšuje že tako odlično uporabniško izkušnjo, saj je uporaba do skrajnosti enostavna in intuitivna. Pomembnejše spremembe pa so z vidika dostopnosti vsebin in povezovanja med uporabniki. Sedaj lahko namreč ustvarim svoj Netvibes Universe, ki je verzija moje personalizirane strani, a javno dostopna, kar je bilo do sedaj omogočeno samo blagovnim znamkam. Hkrati lahko spremljam kaj delajo ljudje v mojih stikih in kaj so označili kot vredno zanimanja. Nenazadnje pa imam po novem tudi svoj profil s fotko in osebnimi podatki ter kontakte, ki jih lahko uvozim iz vseh ostalih servisov ki jih uporbaljam (Gmail, Flickr, Facebook itd).

Očitno je torej, da se Netvibesi z Ginger izdajo poskušati postaviti ne samo kot osebna centralna točka za dostop do informacij v spletu, ampak tudi kot centralna točka, ki bi združevala vse uporabnikove social networking platforme. Zadeve za sedaj delujejo zadovoljivo dobro, z občasnimi maintainance obvestili. Bo pa zanimivo videti, kako se bodo odzvali konkurenti iGoogle, Live, Pageflakes itd. in do kakšne mere jim bo uspelo zagotoviti povezljivost z ostalimi platformami.

  • Share/Bookmark

Dejanja

Informacije o objavi